Den 13 maj fölade Carnaby Flash Sparrow RC 1533 ett helt bedårande mörkbrunt stoföl. Vid kl 02 tittade jag i kameran, och då var hon redan här! Babsan hade skött allting helt på egen hand. Denna lilla tjej är så efterlängtad. Senast jag fick ett stoföl var 2010, och det blev en fux med bläs och 3 vita ben – Valorous Philadelphia. Sen har det blivit en strid ström av pojkar Rex, Regent, Royal och Majestic. Jag lånade magar till både Rex och Royal – och fick gulbruna hingstar.

Denna lilla skimmeltjej ska få heta Valorous Vienna – men kallas till vardags för Lill-Babs 🙂
Vienna med V efter pappa Castle Verdi RC 118. Tur att Verdis ägare Lotta lovade mig ett stoföl redan från dag 1.

Sannolikheten för färg på detta föl var 50% skimmel 50% brun, så man kan säga att jag fick fullpott! Hon är mörkt, mörkt brun med en stjärna och det är inget tvivel om att hon kommer att bli skimmel. Men frågan är om hon kommer att bli samma skimmeltyp som Babsan är.

Den galopperande fölungen med breda bläsen är Babsan som föl.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.