Categories:

grappanDen 2 mars åkte jag och sambon upp till Mariestad och hämtade hem stuteriets nya sto – Golden Grape. Golden Grape är född 1994, efter Brolötens Grafit RC 70 undan stoet Golden Dahlia RC 849 (e Dale Haze RC 57). Hon är ur Grafits andra årgång. Hon är gulbrunskimmel (det står felaktigt brunskimmel i BlåBasen).

För mig har Grappan ett enormt sentimentalt värde eftersom hon är efter min högt älskade och saknade Graffe. Det är lite av en dröm som slår in att äntligen ha ett sto efter Graffe hemma på gården. Grappan är dessutom belönad med 39p på utställning för 9 år sedan och var fram tills 2012 Grafits högst bedömda avkomma.

Grappan som hon kallas till vardags har de senaste åren arbetat på Ekelunds Stuteri & Ridskola där hon varit en mycket omtyckt ridskoleponny. Hon ska nu få bli pensionär här hos oss och förhoppningsvis få något föl. Förhoppningen är att vi ska kunna betäcka henne med Bingo Bell RC 112 i maj.

Grappan har haft ett föl år 2000 efter Janus RC 71, tyvärr är det fölet registrerat som okänt.

Vi kommer att visa Grappan på sommarpremieringen i Tingsryd den 17/7 för stamboksföring!

Mer information om Grappan finner ni HÄR

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.