I fredags impulsköpte jag en connemara. Ja, ni läste rätt. Jag impulsköpte en connemara. Hon har de senaste 1,5 åren gått i en hage hos Theleborgs Ryttarsällskap och i måndags försattes ridskolan i konkurs. Men, jag hann alltså köpa henne strax innan.
Låt mig presentera Carraghy Coona, sto född 2012 e Rathcoona Cove IRE 1129 undan stoet Carraghy Crescent IRE 12983 som i sin tur är efter hingsten Coosheen Callowfeenish Cashel IRE 1033.

Coona har en för Sverige inte helt känd stamtavla, men pappan Rathcoona Cove IRE 1129 har visat sig vara en god hoppförärvare och en hingst du gärna vill ha i stamtavlan för avel mot hoppning. Bakom Rathcoona Cove finns även den för Sverige mycket kände hingsten Dale Haze RC 57! Bakom Rathcoona Cove på moderns sida återfinns även Finney Master RC 41, ELIT- premierad på avkommornas prestationer, främst inom hoppning. Finney Master RC 41 var också morfar till min Brolötens Grafit RC 70.

Mamma Carraghy Crescent IRE 12983 är ett gulbrunt Class I sto som lämnat fem avkommor, samtliga ston, på Irland varav 4 erhållit Class I. Tanken är att visa Coona i Tingsryd i juli för stamboksföring. I Sverige finns även Coonas syster Carraghy Mist M1-372100400021229. Med tanke på Crescents färg gissar jag att Coona är född gulbrun. Coona är inte testad för HWSD, men detta skall göras.

Coosheen Callowfeenish Cashel IRE 1033 är efter den mycket kände hoppförärvaren Ashfield Sparrow IRE 583 som också återfinns bakom Carnaby Flash Sparrow RC 1533 i form av farfarsmorfar.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.