????????????????????????????????????Nu är det hög tid att börja löshoppningsträna era unghästar, kanske framför allt era 2 åringar.

Alla hästar har olika lätt för sig när det kommer till hoppning. En del är naturbegåvningar och sköter det hela på en gång, andra behöver lite tid och träning för att få till den rätta tekniken.

Börja från början med att ha en hel ”bedömningsring” där ni snitslar upp en ovalbanan för hästen. Detta för att minimera risken att hästen fokuserar på fel saker när ni väl kommer till bedömningen. Att hästen har sett och övat momentet flera gånger innan gör det lättare för den att koppla bort det faktum att de inte är hemma och att allting är nytt!
Sedan övar ni helt enkelt på att driva och stanna er häst i ovalbanan, medan ni befinner er i mitten.

Fortsätt sedan med bara bommar på marken de första gångerna och ett litet kryss så att hästen vänjer sig vid att komma över bommarna. Höj sedan hindrena och korta in avstånden L Å N G S A M T, se till hästen och hur denne reder situationen. Om hästen vägrar eller kraschar ett helt hinder, sänk hindret och låt den komma några gånger på låg höjd för att stärka hästens självförtroende.

GLÖM INTE BORT ATT TRÄNA ERA HÄSTAR I LÖSGALOPP! 🙂

Avsluta alltid med flaggan i topp! 🙂

Monarch började löshoppa i oktober 2011 och en gång varannan vecka fram till och med mars 2012. Han hoppade sig till 8-8 på 3årstestet!

Lycka till!

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.