stallet_vinterParagraf 16
Den 27 december flyttade jag och min sambo Jonas ut till vår gård i Villtofta. Här finns som skrivet tidigare ett litet stall med 5 boxar och en belyst 20x40m ridbana sedan tidigare. Den 11 Januari var Länsstyrelsen här för att titta på mitt kommande paragraf 16 beslut. Det fanns en del att göra i stallet, som att till exempel plocka ner kilovis med armeringsjärn som satt som galler i alla boxarna. Jag var även tvungen att byta ut alla lysrörsarmaturer till en högre säkerhetsklassning (IP 45 eller högre). Sakta men säkert så börjar stallet bli färdigt och jag hoppas kunna flytta in hästarna i mitten av februari.

Jag har valt att ha halmpellets som strö i boxarna och har beställt hem 7 hösilagebalar ifrån en bonde i närheten. Det känns fortfarande sjukt overkligt men snart, snart så är allting i ordning och en stor barndomsdröm blir verklighet.

Betäckningar 2013

I april kommer mitt sto Önnarps Monia RC 1293 hem och hon får dessutom sällskap av ett annat sto som ska betäckas med Bingo Bell RC 112. Monia kommer att ombetäckas med Brolötens Grafit RC 70 i maj 2013.

Vi trivs än så länge väldigt bra på gården och hingstarna har fått två ordentliga hagar med järntråd och rep med mycket ström på så det ska nog hålla sig i sina hagar 🙂

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.