BLOG_hingstarI år har jag hunnit med att åka på två hingstvisningar. Den första var på Flyinge där Paul Schockemöhle visade många av sina fina hingstar men även hans samarbetspartners. Jag såg verkligen fram emot att se Diarado. Men helt ärligt, så var jag lite besviken på denna ”superhingst”. Han har en otrolig stamtavla men han själv gjorde ett väldigt blekt intryck i jämförelse. Jag tyckte inte att han hade en speciellt bra galopp t ex något som en hopphingst borde ha, tycker jag. Han vände upp så in i norden, har nog aldrig sett så bra bakben tidigare!

Bästa dressyrhingsten var – utan tveckan Fürstenball! Otroligt rörlig och trevligt riden! Till skillnad från de andra lite äldre hingstarna som var väldigt hårt hållna på stången. Bretton Woods var en besvikelse, men jag tycker sedan tidigare inte om Matthias Raths sätt att rida, mycket hand (!!) och hästarna hade stått stilla om det hade varit en annan ryttare som inte hade kunnat sitta till på dem som han kan.

Sedan har jag varit hos Victoria Almgren och tittat på de 5 hingstarna som hon har i sitt program. Favorit sedan tidigare var Starkko som även denna gången imponerade. Ett annat observandum var Cover Boy S, riktigt trevlig individ som hoppade riktigt bra.

Här hemma i Villtofta flyter tiden på i rasande fart. Alldeles snart är det betäckningssäsong igen och jag såg att alla mina broschyrer på Granngården var borta – kul! Jag hoppas att någon utav er där ute hör av er och kommer till Bingo med era ston! Ni är i alla fall hjärtligt välkomna!

Önnarps Monia RC 1293 har en tid hos Jonas Tornell den 22 April för uppföljning på hennes skador.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.