Efter flera långa, väldigt långa, månader så fick Bingo Bell RC 112 äntligen gå ihop med sina damer. Och som han har skött detta. I början var han alldeles för exalterad och retade gallfeber på stona. Giovanna, bossen i hagen, såg dock till att Bingo lärde sig sin plats ganska omgående. Hon såg även till att Bingo inte betäckte Monia alldeles för mycket…

Monia är tyvärr inte dräktig med Brolötens Grafit RC 70. Det var inte långt till tårarna när vi insåg att livmodern var tom, att hon inte hade tagit sig. Det är så tröstlöst att avla hästar. Jag kan glädja mig åt att det med största sannolikhet inte berodde på Grafits simmare i alla fall. De såg ut att må hur bra som helst i mikroskåp och gjorde säkert sitt yttersta. Men Monias brunster har varit bortom allt förnuft det här året. Hon stod med ägg mest hela tiden. STORA ägg. Så när vi ultraljudat sista gången så bestämde vi, jag och veterinären, att nu får det vara nog, nu sprutar vi henne. En dubbeldos prostaglandiner och vips så satte Monias brunst igång ordentligt, för första gången på hela säsongen!! Så hon är nu fribetäckt med Bingo Bell RC 112. Blir det något så blir det helt enkelt. Han har ju några veckor kvar på sig att se till att hon är ordentligt betäckt!

Giovanna var dräktig 50 dygn med en fin och frisk fölunge som hoppade omkring på skärmen! Mycket spännande ska det bli. Bingo Bell – Poetic Justice – Brantshammar Korak är inte fy skam! Detta kommer nog bli en riktig liten hoppkanon!

Det är nedräkning till kvalitéts i Nybro för ”lillebror” Monarch. Han har varit otroligt fin att rida i sommar och skötte löshoppningen med den äran förra helgen! Min mycket goda vän Pernilla, tillika hopptränare var mycket imponerad och gav honom dagens stjärna!! loshoppning_monarch_blogg

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.