monarch_4Den 9 september gick Kvalitetstävlan av stapeln på Nybro ridklubb. Det var en mycket väl förberedd Monarch som skrittade av transporten framme på anläggningen. Sedan försvann det där lugna med honom.

Monarch var hingst, precis varenda minut av sitt kvalitetstest var han hingst. Han var lite dum att gå med, springa med, leda och framförallt visa exteriört…

Poängen blev som lyder
Exteriört
77777 = 35p

Svårbedömd om något, då han bara stod still i hundradelars sekunder… Men jag är nöjd, jag ska inte säga någonting annat. Om han kan skrapa ihop 35p som helt oregerlig så måste han kunna skrapa ihop någon poäng mer en dag då han inte är 220% hingst 🙂

Löshoppning
8-8
YES! Även i år visade Monarch att han verkligen han talang för hoppning. Men det började inte lysande, han skenade mest runt inne i ringen och var något blockerad. Men efter en liten stund så lugnade han ner sig och visade prov på att han faktiskt kan. Harald Jönsson sa att om han varit lite mer avslappnad hade han nog hoppat ännu bättre!

Gångarter
7788
Jag vet inte vad som hände, men plötsligt hade Monarch fått en utmärkelse. 7,53 i gångarter och Lovande Gångartsponny! Domaren tyckte mycket bra om honom och tyckte att han hade en mycket god utvecklingspotential! Han behöver bara spänna av lite 😉 Det var nog mycket tack vare Pernilla Berglund som visade honom på ett alldeles ypperligt vis! Jag är evigt tacksam att jag träffat henne och att hon ville ställa upp och visa min korkade 4års hingst!

Så totalt fick Monarch 7,75 i hoppning och 7,53 i gångarter.

Han är kvalad och anmäld till Kvalitetsfinalen i Falkenberg 29 september!

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.