Valorous Royal

Just nu i betäckningssäsongen får jag många frågor om vilken storlek på avkommorna som Bingo Bell RC 112 lämnar. Svaret är VARIERAT! Hittills har bara en avkomma blivit lika liten som honom eller mindre, det är Belinda V. Hon mättes till 135 cm som 3 åring och blir nog inte större än gissningsvis 138 cm, vilket även hennes mamma är. Valorous Regent är en bra bit över 150 cm trots att hans mamma bara var 144 cm.

Bingo har en avkomma med ett gotlandsruss som mamma, den avkomman blir såklart mindre, det säger sig självt. Men renrasiga avkommor med mödrar från 139-147 har blivit D-ponnyer hela bunten. Det är svårt att sia om hur stora avkommorna blir eftersom Bingo egentligen är ganska liten i relation till hans föräldrars storlek (båda d-ponnyer). Men han lämnar inte litet, men inte heller verkar han lämna väldigt stort.

Förmodligen är det så att Regent blev väldigt stor på grund av hans mammas insulinresistens (fång) under hennes dräktighet. Det är vanligt att människor med insulinresistens under graviditeten får väldigt stora barn som oftast på grund av detta föds via kejsarsnitt. Men, det är ingen absolut sanning att det är därför Regent är så stor, men det är troligtvis så då hans halvsyskon med samma mamma är 140 resp 145.

Valorous Regent

Har du ett stort sto och är orolig att du får en avkomma som växer över så är det nog ganska oberoende vilken hingst du väljer. Det kan bli stort, det kan bli litet och det kan bli medel. Men hittills har Bingo inte lämnat mer än 1 avkomma mindre än 140, bortsett den med russ-mamma.

Bingo är slutmätt 140 cm som 13 åring.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.