Graffe_huvudI år är det 4 år sedan Brolötens Grafit RC 70 somnade in i sin box 21 år gammal. Han la tävlingsskorna på hyllan redan 2004 efter 5 SM guld, 1 SM brons, 1 NM silver i lag, vinster och placeringar nationellt och intrenationellt i dressyr och spenderade sina sista tre år som pensionär ägd av Stuteri Valorous. Sista året var han utlånad på station till Önnarps Stuteri.

Sista årgången efter naturlig betäckning föddes 2009 och resulterade i 7 st föl, 2 hingstar och 5 ston. Säsongen 2012 var ett mycket bra år för årskullen 2009 och Grafit fick äntligen lite revansch för sina tidigare dåliga exteriör-index.

En mycket känd connemaraprofil hade följande att skriva om Grafit när han genomförde och placerade sig 2a i kvalitétstävlan 1992, ”På andra plats kom hingsten Brolötens Grafit (e.Lambay Inver) som kommer ur rasens troligtvis säkraste prestationsfamilj”.
Framtiden ser således ljus ut för de 7 avkommor födda ur hans sista årgång.

Avkomman…

Midsummer Iris RC 1469, ägd/uppfödd av familjen Kulstad inledde sommaren med att bli Brolötens Grafits första diplomdotter med 99887 = 41p och DIPLOM vid SVEHASTs utställning i Bollerup.

Önnarps Savanna ägd/uppfödd av Önnarps Stuteri blev Brolötens Grafits andra diplomdotter med smått otroliga 99898 = 43p och DIPLOM vid SVEHASTs utställning i Hjärnarp. Vid 3årestest fick hon gångartsdiplom 88889 7 = 48p och blev tvåa i 3åringarnas gångartsfinal i Falkenberg i höstas.

Önnarps Smirnoff uppfödd av Önnarps Stuteri fick också gångartsutmärkelse vid 3årstest, 88789 9 = 49p, och blev Class I hoppning. Smirnoff placerade sig som 3a efter systern Savanna i 3 åringarnas gångartsfinal i Falkenberg.

Valorous Monarch ägd/uppfödd av Stuteri Valorous genomförde, som första hingst efter Brolötens Grafit, hingstpremieringen 2012 77787 8 = 36p och 8-7 i hoppningen. Han blev Class I på 3årstest med 8-8 i hoppning och 8 på galopp.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.